Realitný maklér na strane kupujúceho, alebo ako sa „nezblázniť“, keď kupujete nehnuteľnosť.

Realitný maklér na strane kupujúceho, alebo ako sa „nezblázniť“, keď kupujete nehnuteľnosť.

Ak sa práve nachádzate v procese kúpy Vašej vysnívanej nehnuteľnosti – Vášho nového domova, každý deň trávite niekoľko hodín prezeraním si viacerých realitných portálov s ponukami bytov, či rodinných domov, máte nadstavené automatické zasielanie nových ponúk, pýtate sa známych na ich skúsenosti a samostatne vyhodnocujete získané informácie o trhu vo vašej lokalite.

 

Prvé dni a týždne ste optimistický a očakávate, že keď nájdete nehnuteľnosti, ktoré sa Vám zapáčia v ponuke, stačí keď pôjdete na 3 – 4 obhliadky a vyberiete si. Ste si istý, že ak Vám bude jedna z nich vyhovovať, takuž nič nestojí v ceste, aby bola tá Vaša. Áno je to možné, keď sa Vám podarí takto jednoducho nájsť a kúpiť nehnuteľnosť, ste šikovný a šťastný človek. Bohužiaľ je to skôr výnimka ako pravidlo. Pripravte sa na dlhší proces, pretože častejšie sa stretávam s opačným priebehom, na otázku: „Ako dlho už hľadáte nehnuteľnosť? Zvyčajná odpoveď znie: „už asi pol roka až rok…“

 

Nie je tajomstvom, že v poslednom období je dopyt po bytoch oveľa väčší ako ponuka. Kvalitných bytov za dobrú cenu. Dobré byty sa predávajú veľmi rýchlo, neznalý kupujúci si nestihne ani dohodnúť obhliadku a nehnuteľnosť je už zarezervovaná. A začína pre neho celý proces vyhľadávania, telefonovania a obhliadok odznova.

Kupujúci – začiatočník si chráni svoje financie, chce mať istotu, že kupuje kvalitnú nehnuteľnosť za výhodnú cenu, preto aj on potrebuje poradcu čiže realitného profesionála ako priateľa, ktorý sa vyzná a je na jeho strane.

 

Agent kupujúceho zodpovedá za úspešnosť a bezpečnosť kúpy.

Dobrá správa je, že viaceré realitné kancelárie už začali ponúkať službu agenta kupujúceho aj na Slovensku. Táto služba však nie je vhodná pre každého, ponúkať ju môže len skúsený realitný maklér znalý lokality a trhu, v porovnaní s maklérom predávajúceho, ktorým môže byť aj začínajúci maklér.

 

Profesionálny obchodník znalý trhu, zastupuje POTREBY kupujúceho a je lokálny realitný expert.

Kedy je vhodné si najať realitného makléra pre sprostredkovanie kúpy nehnuteľnosti? Vždy.

 

Čo je úlohou agenta kupujúceho?

Spoznať Vás a Vaše potreby, a tak zabezpečiť pre Vás príjemný proces kúpy nehnuteľnosti. Skúsený maklér vie podľa zistených informácií, rýchlo vyhodnotiť, ktoré lokality a typy nehnuteľností sú pre Vás vhodné. Vypracuje za Vás prieskum trhu, osloví iba seriózne realitné kancelárie a ukáže Vám iba kvalitné ponuky, ktoré zodpovedajú zadaným kritériám.

Jeho úlohou je spájať dopyt s ponukou, zabezpečiť podanie si rúk v čo najkratšom čase a za najvýhodnejších podmienok pre Vás.

Spoluprácou s agentom kupujúceho si objednávate bezpečie, úsporu Vášho času a financií, informovanosť, právny servis a poradenstvo.

Služby agenta kupujúceho:

  • Denne vyhľadáva a oslovuje realitných predajcov v lokalite, ktorú preferujete.
  • Zadá dopyt podľa Vašich kritérií na platených realitných serveroch a pravidelne Vám posiela novinky.
  • Zastupuje Vás na obhliadkach (úspora vášho času).
  • Konzultuje s vami informácie o výhodách a nevýhodách vybraných nehnuteľností.
  • Vyjednáva o cene za Vás.
  • Skúma technický a právny stav.
  • Kontrolujezmluvy a dohody.
  • Komunikuje s vašou bankou a hypotekárnym špecialistom.

 

Ako nájsť kvalitného agenta kupujúceho?

Jednoduchý spôsob je osloviť Vám sympatického makléra u ktorého ste na obhliadke nehnuteľnosti, ktorá Vám práve nevyhovuje. Ak poskytuje službu agenta kupujúceho neodbije vás odpoveďou, že vám pošle do mailu ponuky, ale dohodne si s Vami nezáväzné stretnutie pri ktorom kvalifikuje Vaše kritériá a potreby. Mal by byť s vami na jednej vlne čo sa týka komunikácie a vkusu.

 

Pre koho je služba agenta kupujúceho určená?

Pre každého, kto kupuje nehnuteľnosť a potrebuje šetriť svoj čas.

 

 

 

 

Zdroj: https://www.sora.sk/realitny-makler-na-strane-kupujuceho

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie