Additionally, paste this code immediately after the opening tag:
Tretina ľudí nedostane hypotéku o akú žiada

Tretina ľudí nedostane hypotéku o akú žiada

Prečítajte si môj článok, ak plánujete žiadať o hypotéku. Podľa nedávnej štúdie, tretina ľudí nedostane hypotéku o akú žiada. To znamená, že ak plánujete kúpiť si nový dom alebo byt, môžete naraziť na nečakané prekážky. Navyše, úrokové sadzby by mohli narásť aj na 5%, čo by mohlo zvýšiť vaše mesačné splátky.

Mení sa životný štýl ľudí, v súčasnosti mnohí posúvajú vážne osobné rozhodnutia do vyššieho veku. Neskôr si zakladajú rodiny a teda aj neskôr kupujú vlastné bývanie. Priemerný vek, v ktorom si klient u nás berie hypotéku, je zhruba 37 rokov a postupne sa to zvyšuje. Drahšie hypotéky sú však len jedným z dôvodov.

Prečo ľudia nedostávajú hypotéky?

Existuje mnoho dôvodov, prečo banky odmietajú žiadosti o hypotéky. Jedným z najčastejších dôvodov je nedostatočný príjem alebo nezodpovedajúce pomer dlhu a príjmu. Banky tiež skúmajú vašu kreditnú históriu a ak máte zlú kreditnú skóre, môže to byť prekážkou pri získaní hypotéky. Ďalším dôležitým faktorom je výška zálohy, ktorú musíte zaplatiť. Ak nemáte dostatok úspor, môže to byť prekážkou pri získaní hypotéky.

Ako zvýšiť svoje šance na získanie hypotéky?

Ak chcete zvýšiť svoje šance na získanie hypotéky, odporúčam vám splniť niekoľko krokov. Po prvé, skontrolujte svoju kreditnú históriu a uistite sa, že je v poriadku. Ak máte zlú kreditnú skóre, pracujte na jeho zlepšení. Po druhé, zvážte zvýšenie svojho príjmu alebo zníženie svojich výdavkov. To môže pomôcť zlepšiť váš pomer dlhu a príjmu. Po tretie, ušetrite si dostatok peňazí na zálohu. Banky zvyčajne požadujú zálohu vo výške 10-20% z hodnoty nehnuteľnosti.

Kontaktujte ma, ak potrebujete pomoc

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť, kontaktujte ma prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke. Som realitný maklér a pomôžem vám s kúpou alebo predajom nehnuteľnosti. Nebojte sa mi napísať alebo zavolať, som tu pre vás.

 

Zdroj: Forbes

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie